Ściana Bohaterów

Przedstawione tutaj są trzy osoby, które służyły na różnych stanowiskach we wspieraniu Federal City Associates. Wywarły wpływ na ludzi w sposób, który należy pamiętać i szanować. Chcielibyśmy tutaj upamiętnić ich wkład w społeczeństwo i stowarzyszenia Federal City Associates.

DeVengencie-Janice

SM.  Janice DeVengenie

Od ponad 22 lat pracownik fabryki i matka weterana marynarki wojennej w Wietnamie, pani DeVengenie, była także siostrą dwóch weteranów armii zimnej wojny.  Ponadto przez ponad dwie dekady zapewniała stałe i stałe wsparcie finansowe następującym organizacjom kombatanckim: Veterans of Foreign Wars of the USA, Veterans Outreach of Youngstown, Ohio, Paralyzed Veterans of America oraz Disabled American Veterans.  W inny sposób, pieniężnie i nie tylko, mocno wspierała wysiłki Meridian Services of Youngstown, Ohio, Youngstown Area Intergroup, Beatitude House, Washington, DC DuPont Circle Intergroup, Youngstown Boys and Girls Club, Y-Haven Treatment Residential Center dla bezdomnych, Code Pink, Public Citizen, Brennan Center, Youngstown Cardinal Mooney High School, Youngstown Ursuline High School, Joel Osteen Ministry, North Mar Church, Sanktuarium Niepokalanego Poczęcia w Waszyngtonie, Parkman Church of Christ oraz inne grupy, które pomagały kombatantom i ludziom ubogim.  Poza tym pani DeVengenie poświęciła większość swojego życia opiece nad członkami rodziny i innymi osobami, czasami jako wolontariuszka hospicjum.  Wreszcie pełniła funkcję wiceprezesa Federal City Associates, Inc. od 2019 roku do śmierci w 2020 roku.

Edward-Zipeto

Pan Edward A. Zipeto

Weteran teatru armii Wietnamu, który zdobył nagrodę Purple Heart podczas służby w teatrze Azji Południowo-Wschodniej, pan Zipeto kontynuował swoje życie w służbie ojczyźnie i współobywatelom, zapewniając pomoc do końca życia.  Pomimo, że musiał spełnić marzenie o zostaniu księdzem w Kościele katolickim, wytrwał w życiu nieustającej służby, jednocześnie uzyskując tytuł licencjata w Oblate College w Waszyngtonie.  W ten sposób przez prawie czterdzieści lat pan Zipeto zajmował płatne stanowiska w Goodwill Industries, Boy Scouts, United Way jako zapożyczony dyrektor United Way of the Tonawandas, American Red Cross, Associated Catholic Charities w Waszyngtonie. , DC, ARCH Family Services Corporation, Community Development Aid for the Maryland Energy Assistance Program oraz Federalna Agencja Zarządzania Kryzysowego.  Ponadto pracował jako wolontariusz poprzez swoje wysiłki w Boy Scouts, Muscular Dystrophy of Western New York, Delaware YMCA w Buffalo, NY, HIV/AIDS odwiedzając pomoc Koalicji Organizacji Bezdomnych i Mieszkaniowych w Waszyngtonie, DC, Metropolitan Washington Homeless Veterans Council, jego lokalna Rada Parafialna, Demokratyczne Grupy Podziemne Maryland oraz jako wiceprzewodniczący Federal City Associates, Inc. od 2020 roku aż do śmierci w 2021 roku.

Stanley ned

Pan Stanley „Ned” Jaros

Był weteranem epoki Wietnamu, który honorowo służył swojemu krajowi w marynarce wojennej Stanów Zjednoczonych.  Uzyskawszy tytuły licencjata i magistra w dziedzinie planowania urbanistycznego i regionalnego oraz innych pokrewnych dziedzinach, „Ned” oddał się następnie swojemu krajowi i współobywatelom na wiele sposobów, pracując na różnych stanowiskach dla wielu agencji i podmiotów.  Obejmowały one biuro byłego senatora USA Teda Kennedy'ego, Narodową Koalicję na rzecz Bezdomnych Weteranów, Fundację Omega Rose, Koalicję Bezdomnych Hrabstwa Mahoning (pierwsza Standdown dla Bezdomnych Weteranów), Weteranów i Rodziny Wojskowe na rzecz Postępu, Legion Amerykański, oraz Metropolitan Washington Homeless Veterans Council (pierwsze 2 Standdowny dla bezdomnych weteranów).  Wreszcie pełnił funkcję zarejestrowanego agenta w Waszyngtonie dla Federal City Associates, Inc, od 2007 roku do śmierci w 2016 roku.