Wprowadzenie do przedsiębiorczości

Realizując swoją misję eliminacji, pracownicy i rada dyrektorów Federal City Associates (FCA) niniejszym przedstawiają pomysły i sugestie, które mogą pomóc osobom pragnącym założyć własne firmy.  Podane informacje obejmują przyczyny samozatrudnienia, problemy związane z uzdolnieniami i zasoby; możliwości szkolenia i edukacji; zasoby prawne; potrzeby strukturalne; grupy wsparcia; i pomoc finansowa.  Celem informacji są wojskowi, weterani i ich rodziny; zrehabilitowani przestępcy; Rdzenni Amerykanie; kobiety; grupy mniejszościowe; osoby niepełnosprawne i LGBTQ.

Nawigacja strony:

Dlaczego warto wybrać ścieżkę samozatrudnienia?

Prowadzenie własnego biznesu zachęca do spełniania marzeń, kontrolowania własnego losu, pozytywnego zajęcia się pracą, elastycznych godzin pracy, ćwiczenia kreatywności, unikania zwolnień, redukcji etatów i obniżek wynagrodzeń.

Początek zaczyna się od jednego kroku

Federal City Associates bardzo popiera chińskie przysłowie, które zasadniczo mówi, że „podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku”.  Dla tych, którzy chcą założyć i założyć własną firmę, którzy potrzebują łatwego do zapamiętania miejsca startu w tym zakresie, może to po prostu polegać na wybraniu numeru telefonu 211 i poproszeniu o listę zasobów startowych, w tym umiejętności, edukację, szkolenia, certyfikacja, praktyki, pożyczki biznesowe i elementy konfiguracji przedsiębiorstwa, a także rozwój przywództwa, wymagania prawne, sugestie organizacyjne i marketingowe.

Przeprowadzenie analizy zainteresowań i talentów

Osoby pragnące założyć firmę muszą dokonać oceny pasji zawodowych i intelektualnych, mocnych i słabych stron.  Muszą więc posiadać następujące zdolności i umiejętności:  1) czytać, rozumieć i produktywnie odpowiadać na wszelkie pisemne i ustne komunikaty na wiele różnych sposobów; 2) tworzyć zabawne sposoby dzielenia się różnymi pomysłami; 3) spełniać określone standardy i kryteria wymagane przez potencjalnych klientów, osoby prawne, zarządy zawodowe, pracowników oraz dostawców potrzebnych towarów i usług oraz 4) podążać za chęcią odniesienia sukcesu.  Obszary analizy muszą obejmować badanie wartości, stosowności i trafności przeszłych osiągnięć edukacyjnych i zawodowych, zajęć rekreacyjnych, szkoleń i prac społecznych.

Zdobywanie niezbędnych umiejętności

Po przeprowadzeniu powyższej analizy wiele osób chcących założyć własne firmy może skorzystać z uczestnictwa w programach kształcenia i szkolenia dorosłych, które służą dorosłym i młodzieży (w wieku 16 lat i starszym), którzy nie uczęszczają do szkoły lub nie są obywatelami USA i nie nie posiadają funkcjonalnej i funkcjonalnej znajomości języka angielskiego. Programy edukacji podstawowej dla dorosłych pomagają ludziom poprawić podstawowe umiejętności czytania, pisania, matematyki i mówienia. Są one oferowane przez lokalne szkoły wyższe, organizacje non-profit, więzienia, wydziały miejskie, takie jak biblioteki, a także podmioty internetowe. Usługi te mogą pomóc w krytycznym myśleniu, analizowaniu, podejmowaniu decyzji, komunikowaniu się, interakcji społecznych oraz podnoszeniu samooceny, umiejętności czytania, pisania, matematyki i obsługi komputera. A potem mogliby również uzyskać obywatelstwo USA, zdać GED, uzyskać pomoc z odwyku zawodowego i Job Service/American Job Centre/Child and Family Offices w zapewnieniu wykształcenia wyższego, uczestniczyć w programie CLEP, a tym samym uzyskać licencje zawodowe i zawodowe. Wszystkie te wymienione wcześniej elementy, jeśli zostaną zrealizowane, mogą pomóc w zakładaniu, rozwijaniu i zarządzaniu firmą.

Inne strony przedsiębiorców w naszej witrynie

The Beginning Starts With A Single Step
Why Go The Self Employment Route