Ogólne informacje dla przedsiębiorców

Realizując swoją misję eliminacji, pracownicy i rada dyrektorów Federal City Associates (FCA) niniejszym przedstawiają pomysły i sugestie, które mogą pomóc osobom pragnącym założyć własne firmy.  Podane informacje obejmują przyczyny samozatrudnienia, problemy związane z uzdolnieniami i zasoby; możliwości szkolenia i edukacji; zasoby prawne; potrzeby strukturalne; grupy wsparcia; i pomoc finansowa.  Celem informacji są wojskowi, weterani i ich rodziny; zrehabilitowani przestępcy; Rdzenni Amerykanie; kobiety; grupy mniejszościowe; osoby niepełnosprawne i LGBTQ.

Nawigacja strony:

Decydowanie, jaki biznes założyć

Kolejnym ważnym zadaniem na początku jest ustalenie, jaki rodzaj biznesu założyć.  Wszystkie osoby mogą korzystać z licznych zasobów.  Czytanie książek, stron internetowych, recenzji, stron z książkami o twarzach i krytyki wysiłków przedsiębiorczych może tylko pomóc.  rozmowa z tymi, którzy mają firmy, które chce się stworzyć, oglądanie filmów i programów telewizyjnych o tych przedsiębiorstwach może pomóc w ustaleniu własnych celów i marzeń w określeniu, jakie firmy założyć i jak założyć.  Inne zadania powinny obejmować:

• Wykonywanie testów umiejętności w celu określenia umiejętności i zainteresowań, które są dostępne w Internecie w wielu typach bibliotek oraz w urzędzie Job Service, One Stop lub Child and family lub American Job Centre zlokalizowanym w każdym hrabstwie.

• Dopasowanie wyników do tego, jak dana osoba myśli o pracy w określonej dziedzinie.

• Dowiedzenie się, czy istnieje rynek na zaangażowanie się w określoną dziedzinę działalności.

• Analiza, czy potencjalny właściciel firmy posiada umiejętności do wykonywania tego rodzaju pracy.

• Jeśli istnieje deficyt w związku z byciem obecnie dużo pracy w  konkretny zawód, określający, czy potencjalny właściciel firmy może zabezpieczyć umiejętności, talenty lub referencje potrzebne do wykonywania pracy.

Po dopasowaniu zainteresowań potencjalnego inicjatora biznesu do jego uzdolnień, może on uznać za pomocne przeanalizowanie pomysłu przynajmniej założenia działalności pobocznej.  Istnieją firmy poboczne, które przedsiębiorczy przedsiębiorca może założyć samodzielnie.  50 z nich znalazło się w takim artykule, który ukazał się 21 kwietnia 2021 roku: https://www.msn.com/en-us/money/careersandeducation/50-side-businesses-you-can-start-on-your-own /ar-BB1fWY20 .

Przeprowadzenie analizy zainteresowań i talentów

Osoby pragnące założyć firmę muszą dokonać oceny pasji zawodowych i intelektualnych, mocnych i słabych stron.  Muszą więc posiadać następujące zdolności i umiejętności:  1) czytać, rozumieć i produktywnie odpowiadać na wszelkie pisemne i ustne komunikaty na wiele różnych sposobów; 2) tworzyć zabawne sposoby dzielenia się różnymi pomysłami; 3) spełniać określone standardy i kryteria wymagane przez potencjalnych klientów, osoby prawne, zarządy zawodowe, pracowników oraz dostawców potrzebnych towarów i usług oraz 4) podążać za chęcią odniesienia sukcesu.  Obszary analizy muszą obejmować badanie wartości, stosowności i trafności przeszłych osiągnięć edukacyjnych i zawodowych, zajęć rekreacyjnych, szkoleń i prac społecznych.

Opracowanie zwycięskiego biznesplanu

Po skorzystaniu z powyższego, aby zdecydować, jaki biznes podjąć, twórca tego nowego przedsiębiorstwa musi opracować kompleksowy, zorientowany na sukces i kompletny biznesplan.  Strategie powinny obejmować:

• Dowiedzenie się, czy istnieje rynek na zaangażowanie się w określoną dziedzinę działalności na określonym obszarze geograficznym.

• Obliczanie kwoty pieniędzy, a także liczby dodatkowych osób potrzebnych do rozpoczęcia działalności w zakresie czynszu, mediów, wsparcia IT, opłat prawnych, wydatków na znaki towarowe lub patenty, procedur księgowych, licencji, transportu, sprzętu i zapewnienie pierwotnemu właścicielowi i jego personelowi wystarczającej poduszki ekonomicznej, aby przetrwać wszelkie niedobory finansowe, które mogą wystąpić na początku przedsięwzięcia.

Przestrzeganie ważnych kroków i zasobów organizacyjnych

Wiele ważnych czynności należy wykonać po podjęciu decyzji o wykorzystaniu pomysłu do stworzenia firmy.  Należą do nich: wybór nazwy i struktury prawnej; pisanie biznesplanu; uzyskanie federalnego numeru identyfikacyjnego zatrudnienia; założenie firmowego konta bankowego (w tym uzyskanie firmowej karty kredytowej); tworzenie przestrzeni biurowej, handlowej, magazynowej lub operacyjnej; uzyskanie niezbędnych licencji lub zezwoleń; rekrutacja, zatrudnianie i szkolenie pracowników; ustanawianie procedur prowadzenia ewidencji i rachunkowości; uzyskanie ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej prowadzonej działalności gospodarczej; tworzenie procedur prowadzenia działalności gospodarczej, w tym płacenia bieżących i nieoczekiwanych podatków – ale z wyłączeniem prowadzenia ewidencji i operacji księgowych; sformułować tożsamość biznesową; uzyskanie nazwy domeny dla strony z facebookiem; tworzenie kultury korporacyjnej; oraz tworzenie i utrzymywanie strategii marketingowej obejmującej utworzenie witryny internetowej i strony na Facebooku.  Aby uzyskać więcej informacji, zobacz następujące;

https: // www.sba.gov/business-guide/10steps-start-your-business

Wykorzystywanie natychmiastowej ogólnej pomocy i informacji dla wszystkich przedsiębiorców

Organizacje rządowe i non-profit, które mogą zapewnić natychmiastową ogólną pomoc i informacje dotyczące zakładania firmy, mogą obejmować biura stanowe, uniwersyteckie, federalne i lokalne; biblioteki publiczne i prywatne; Departament Handlu Stanów Zjednoczonych; USHCC; Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych; ambasady; urzędy konsularne; Przedstawicielstwa Kongresu USA i stanów; podwaliny; bractwa; sororities; osoby prywatne; oraz niektóre prywatne przedsiębiorstwa handlowe i inne podmioty. Konkretne agencje są następujące. Pierwszym z nich jest Small Business Administration, federalna jednostka rządowa, która może świadczyć potrzebne usługi doradcze i szkoleniowe za pośrednictwem biur okręgowych w całym kraju.  Drugi to SCORE.  To federalne stowarzyszenie rządowe zrzeszające ponad 13 000 doradców biznesowych-wolontariuszy w całych Stanach Zjednoczonych.  Członkowie tej grupy pełnią rolę doradców, doradców i mentorów dla osób aspirujących do zostania przedsiębiorcami i właścicielami firm.  Ponadto nie pobierają żadnych opłat za swoje usługi. W szczególności pomagają osobom rozpoczynającym działalność gospodarczą w ciągu pierwszych dwóch lat.  Dobrym źródłem, które może wspomóc działające przedsiębiorstwa w poszerzeniu zakresu ich działalności, są Centra Rozwoju Małych Przedsiębiorstw.  A te są sponsorowane przede wszystkim przez duże uniwersytety i państwowe ośrodki rozwoju gospodarczego.  Mogą one w szczególności pomóc firmom pragnącym poszerzyć zakres swojej działalności handlowej.  Ponadto Lokalne i Regionalne Izby Gospodarcze zapewniają swoim członkom placówki edukacyjne i rzecznicze oferowane poprzez liczne usługi i programy.  Centra Zamówień i Pomocy Technicznej są dość znaczące, ponieważ zostały utworzone, aby pomagać firmom, które chcą sprzedawać swoje produkty i usługi władzom federalnym, stanowym i/lub lokalnym.  Te usługi nic nie kosztują lub są bardzo tanie.  Podmioty, które chcą zastosować tę strategię, mogą sobie bardzo pomóc, podejmując ją, zanim zaczną oferować produkty rządowi.  Centra Pomocy Eksportowej Stanów Zjednoczonych zatrudniają profesjonalnych pracowników, którzy pochodzą z SBA, Departamentu Handlu, Banku Eksportowo-Importowego oraz innych organizacji prywatnych i publicznych.  Pracując razem, ich celem jest wspieranie małych i średnich przedsiębiorstw w konkurowaniu na światowym rynku poprzez udzielanie pomocy eksportowej.  Centra te mogą znacznie pomóc przedsiębiorstwom, które chcą obsługiwać rynki globalne.  Jest też 270 Certyfikowanych Firm Deweloperskich.  Te certyfikowane i regulowane korporacje non-profit z certyfikatem SBA współpracują z uczestniczącymi pożyczkodawcami, aby zapewnić finansowanie w całych Stanach Zjednoczonych małym firmom.  Organizacje te mogą pomóc właścicielom firm poszukujących finansowania dłużnego na zakup wyposażenia kapitałowego, innego przedsiębiorstwa lub uczestnictwo w nowych rynkach.  Więcej informacji na ten temat znajdziesz w następnym artykule.  Więcej informacji na ten temat znajdziesz na https://www.americanexpress.com/en-us/business/trends-and-insights/articles/9-organizations-that-can-help-your-business-right-now /

Kwitnący finansowo podczas rozpoczynania nowego biznesu

Nowe firmy muszą zakładać i wspierać finansowo przed i podczas zakładania i początkowego prowadzenia własnej firmy, ponieważ znowu 80% wszystkich nowych firm upada z powodu niewystarczającego finansowania.  Potrzebne źródła pieniędzy mogą obejmować darowizny z banków krwi; pożyczki rządowe; oszczędności osobiste; karty kredytowe; (osobiste lub biznesowe); renty inwalidzkie; plusy opieki socjalnej; dochód z innego zatrudnienia; pożyczki od członków rodziny lub przyjaciół; płatności SNAP; banki żywności, służby socjalne, religijne grupy organizacyjne i prywatne; inne kościoły, synagogi, meczety i świątynie; publiczne i prywatne programy dotowanego budownictwa mieszkaniowego oraz schroniska dla bezdomnych.  Inne pomysły obejmują fundacje publiczne i prywatne; pożyczki lub dystrybucje na uniwersytetach, szpitalach lub uczelniach; handel wymienny na towary i przedmioty; mieszkać z innymi; opiekowanie się i mieszkanie z innymi, którzy mają mieszkanie; siedzieć w domu; oraz minimalizowanie wydatków na rozrywkę, telewizję kablową, komputer, telefon, podatki, czynsz, transport, mieszkanie i inne wydatki na media.  Zobacz także https://financebuzz.com/, aby uzyskać więcej pomysłów.  Konkretne zasoby agencji obejmują: Protestanckie Służby Rodzinne; luterańskie usługi socjalne; Amerykański Czerwony Krzyż; organizacje charytatywne katolickie; armia Zbawienia; Wolontariusze Ameryki; Przemysł wartości firmy; Domy Doroty; wydarzenia Operation Connect; oraz Towarzystwo św. Wincentego a Paulo.  Zadzwoń pod numer 211, surfuj po Internecie lub odwiedź bibliotekę publiczną, aby uzyskać więcej informacji.

Mechanizmy i zasoby wsparcia emocjonalnego i psychologicznego dla wszystkich osób zakładających firmę

Wsparcie interpersonalne, pomysły lub mentorów mogących pomóc w założeniu lub prowadzeniu działalności gospodarczej można uzyskać, gdy osoba zakładająca przedsiębiorstwo może uczestniczyć w grupach wsparcia rówieśniczego, które mogą być sponsorowane i organizowane przez izby gospodarcze, podmioty prywatne, stowarzyszenia przedsiębiorców, organizacje religijne oraz, w stosownych przypadkach, 12 grup zajmujących się książką przyrodnią i twarzą.

5 konkretnych grup, do których aspirujący przedsiębiorca powinien rozważyć dołączenie

Są to:

Zalety i wady kupowania i obsługi przedsiębiorstwa franczyzowego

Dla niektórych początkujących przedsiębiorców, zwłaszcza tych, którzy chcą założyć i prowadzić działalność gospodarczą w sektorze prywatnym, jednym z możliwych rozwiązań jest zakup podmiotu.  Artykuł i książka wymienione poniżej omawiają zarówno zalety, jak i wady wejścia na ten rodzaj biznesu.  Artykuł jest — https://www.franchise.org/faqs/basics/what-are-the-advantages-and-disadvantages , a książka https://www.barnesandnoble.com/w/franchise-management- for-manekiny-seid/1125798893

Dla przedsiębiorców ubiegających się o dotację rządową

Wiele organizacji non-profit poszukujących zasobów badawczych i ubiegających się o granty rządowe.  Czyniąc to, muszą najpierw zdecydować, czy posiadają lub mogą przestrzegać następujących kryteriów.

• Są to:

• Prawidłowa rejestracja w rządzie USA

• Organizacyjny czas i zdolność do składania wniosków

• Zbiór standardowych załączników wymaganych w przypadku wielu wniosków o dotacje federalne

• Zbieranie danych, które można zmierzyć i ocenić

• Wymagana demonstracja partnerów i zwolenników, którzy mogą potwierdzić gotowość organizacji i prawdopodobieństwo sukcesu

• Istnienie kontroli wewnętrznych i odpowiedzialności za zarządzanie dotacją federalną.

Zobacz https://grantsplus.com/should-your-nonprofit-go-for-a-government-grant/

Ponadto członkowie zarządu i personel organizacji non-profit aspirującej do ubiegania się o dotacje powinni wiedzieć, co następuje:

• Pieniądze z dotacji powinny być zawsze postrzegane jako wstępne źródło

• Pomyślna stypendium ewoluuje z relacji

• Zabezpieczenie pieniędzy z dotacji jest wynikiem wysiłków wielu współpracujących ze sobą pracowników

• W przypadku każdej poszukiwanej dotacji firma musi pamiętać, że jej uzyskanie kosztuje podmiot szansę na uzyskanie czegoś innego.

Obowiązujący artykuł odnoszący się do tej sekcji to:

Wreszcie, oszustwa grantowe, które mają miejsce, są opisane w:

Deciding What Business To Establish
Developing A Winning Business Plan
Determining Whether To Expand An Existing Business
Adhering To Significant Organizational Steps And Resources
Utilizing Immediate Overall Assistance And Information For All Entrepreneurs
Financially Thriving While Starting A New Organization Or Expanding An Existing Entity
Emotional And Psychological Support Mechanisms And Resources For All Those Setting Up A Business
5 Specific Groups Which An Aspiring Entrepreneur Should Consider Joining
Advantages And Disadvantages Of Buying And Operating A Franchise Enterprise