Wprowadzenie do przedsiębiorczości

Realizując swoją misję eliminacji, pracownicy i rada dyrektorów Federal City Associates (FCA) niniejszym przedstawiają pomysły i sugestie, które mogą pomóc osobom pragnącym założyć własne firmy.  Podane informacje obejmują przyczyny samozatrudnienia, problemy związane z uzdolnieniami i zasoby; możliwości szkolenia i edukacji; zasoby prawne; potrzeby strukturalne; grupy wsparcia; i pomoc finansowa.  Celem informacji są wojskowi, weterani i ich rodziny; zrehabilitowani przestępcy; Rdzenni Amerykanie; kobiety; grupy mniejszościowe; osoby niepełnosprawne i LGBTQ.

Federal City Associates, established by decorated Vietnam War veterans, is a non-profit organization that stands as a beacon of hope for veterans and economically distressed individuals. Committed to service and making a difference, we aim to provide resources and support, empowering these individuals to rise above their challenges, and succeed.